annandag.

Hellskotta! Vilken bakfylla. Min hjärna är som tvätten i en torktumlare, snurrar runt och runt. För att citera Far och Son.
Mintu är mindre bra för hälsan, att säga. Fasen.

Får chilla bort skiten hos Emma.

Julafton.

Det enda jag gjort dessa dagar är att läsa. Överallt åker den med. I bilen, på toan, på sparken, vid matbordet, i soffan, ja, fler ställen att tänka. 
Döttrar till en dotter är bokens namn, av Charlotte Vale Allen.  Jag skickade iväg boken senast i golvet för att jag blev förbannad på innehållet. Fyhelvete var ursinnigt förbannad jag blir! Min förmåga att leva mig in i saker är lite väl för stark och jag tänker mig att det är jag som är i den sittsen. Den är näst intill omöjlig att slita sig ifrån. Flickan i boken dör pga av att en förbannad skithög till pojk våldtagit henne, och abortkvinnan slet sönder hennes livmoder. Hon förblöder och dör. Bokstavligt talat kändes det som att det var jag som låg där och dog. Ja! Ja jösses.
Får ju hoppas att det aldrig händer.

Just det, det är julafton. Vet inte hur jag ska förklara känslan till den. Mormor styr med massa mat, jag sitter i soffan som en latjävel och gör inget för att hjälpa, gammelkarln i huset är gammal och vacklig och odräglig.
Nu börjar kan du vissla Johanna. Ah. Fint.

GOD JUL på er!

söndag.

Min tillfälliga fotokarriär har gått i stöpet. Mitt objektiv är trasigt, och som känt är jag fattig som en kyrkråtta. Så ja. Hejdå kameran. Hejdå jobb. Hejdå pengar. Adjö sparande.

Blev störd i mitt läsande imorse. Ni vet sådär klyschigt med stora panoramafönster, massa snö, öppen spis och en bok. Som tur är är klyschor ofta väldigt härliga. Så det är okej att det är klyschigt. Ja.

lördag. Norrland.

Till skillnad från er sydligare hjärtan och själar med hemskt regn, så är jag i norrland med en sju helvetes massa snö. Det bara dryper omkring en! Stora fina flingor stora som vantar. Trots att det är kallare här än i Sthlm, så är det kallare i Sthlm än här. Ni förstår. Luften här är mycket torrare och behagligare, än den sydliga fuktiga och tunga luften.

Svängde in på mitt gamla jobb här uppe. Pizzabagaren Fared blev mäkta glad att se mig och gjorde en pizza åt mig.
Vezuvio. Som de tidigare 15 åren. Har aldrig tagit något annat. Har aldrig bytt smak.

Jan Johansson viner ur mina små bräckliga högatalare i datorn. Det är fint tillsammans med mormors julpynt. Skänklåt från Floda.

tisdag.

Känns som att dagen bara har gett mig fläsksmällar hit och dit. Saker går som de går, men inte som de ska.
Jag undrar sedan varför förmän alltid måste ha en sjukt översittande inställning. Inget går att resonera emot dem.
söndag.

Ja idag är det ju allmänt känt andra advent.
Igår var jag på teater. Allsång hette den. Visst att jag gillar teater och sådär, men det där var en särskapelse i sig.
Torkel Pettersson är ju en skojig person.torsdag.


Jag har 61,30 kr kvar att leva för resten av månaden. Pengarna från mitt jobb har fortfarande inte ramlat in på kortet så jag lever på existens minimum. Jag är så jävla dyr i drift när det kommer till att förtära starka drycker. Detta går inte.

Håller snart på att gå in i väggen också.

Pepparkakor är inte så gott längre heller.

måndag. advent.

Ibland kan det ju hända en del hemska saker i ens vardag; man blir för full och spyr, man tappar mobilen, man gör av med alla pengar etc. Men härom helgen tog verkligen priset. Det finns nog inga ord om hur pass vidrigt, hemskt och äckligt det var.

Såhär va:
Jag är hemskt kissnödig och tar i från tårna när jag betalar 10 spänn för den offentliga toaltetten på centralen.
Springer in på första bästa toalett och gör mitt, fumlar sedan efter papper i ena behållaren. Inget där. Sedan den andra. Jo minsan där fanns det papper. Och vet ni vad; personen innan har lämnat en liten present på pappret. Jag känner hur det blir kladdigt på fingret och jag tittar på det. Något brunt anar sig. Jag luktar. Och jag skriker!! hoppar ut från toaletten och hylar. Jag har alltså fått någon annans bajs på mitt finger. Jag går till expediten och ber om mina 10 kr tillbaka, för jag har då inte betalat 10 deg för bajs på fingret. Men han förstod inte svenska så det var lönlöst.
Dränker mitt finger i tvål och skrubbar med papper i flera minuter.


RSS 2.0